Skip to main content

Rainman

Välkommen på vår resa till

RAINMAN

Söndagen den 13 Mars -22


Avresa från Fjärrbuss Linköping 08.30, Resecentrum hållplats C3 Norrköping 09.15

 Fm-kaffe på Blomenhof. Egen tid i Stockholm.11.30 -15.00

Föreställning 15.30. Hemresa efter föreställningen.

Publikmagneten RAIN MAN blev utsåld till sista biljett när den spelades 2013 och nu liksom då trollbinder Robert Gustafsson och Jonas Karlsson publiken som bröderna Babbitt i denna hjärtevärmande historia. De backas upp av en helt ny och lysande ensemble bestående av Sofia Ledarp/Sara Sommerfeld, Gustav Levin, Therésè Andersson Lewis, Ulf Eklund och Polly Kisch som alla tar oss med på en generösa tidsresa direkt in i 80-talet. Föreställningen är baserad på den fyrfaldigt Oscarsbelönade filmen från 1988 med Dustin Hoffman och Tom Cruise.

Charlie Babbitt (Jonas Karlsson) är en samvetslös streber, en bilhandlare som är snabb i käften och ständigt på jakt efter pengar. Han har under sitt vuxna liv hankat sig fram under mer eller mindre tveksamma omständigheter. När han nås av beskedet att hans förmögne far avlidit ser han en chans att komma ur sin skuldfälla. Glädjen blir dock kortvarig när han får veta att fadern testamenterat alla sina pengar till en för Charlie okänd bror Raymond Babbitt (Robert Gustafsson). Brodern, som står under en förvaltare, bor på ett behandlingshem och är autistisk. Hans vardag består av strikta rutiner och ritualer då han är livrädd för alla förändringar och det som är nytt. Raymond besitter, som vissa med autism, savant-egenskaper d.v.s. hans hjärna bearbetar information som en kraftfull dator. Charlies iver att komma över pengarna gör att han rövar bort brodern och tar med honom på en resa till Las Vegas, där han tänker dra nytta av Raymonds särskilda egenskaper och länsa kassorna på Casinon.

Under resans gång lär Charlie känna sin bror mer och mer, även om det blir både strapatsrikt och äventyrligt på många plan så växer sig kärleken stark mellan dem i denna FEELGOOD-föreställning.

I priset 695:- ingår: bussresa t/r, biljett (parkett rad13-15).

Biljetterna delas ut i bussen avresedagen!

Fritextsökning
Resekalender
7/5Rostock Shopping 230507från 1 990:-
17/6Taizefrån 3 250:-
24/6Taizefrån 3 250:-
26/626/6 - Bruce Springsteen - Endast bussresafrån 450:-
28/628/6 - Bruce Springsteen - Endast bussresafrån 450:-
Kontakta oss
Adress:
Wärnelius Buss
Ring Lillgård 1
585 62 Linköping