Skip to main content

Bra att veta

Anmälan och betalning

Anmälningsavgift gäller för de flesta bussresorna och skall betalas senast 10 dagar efter anmälan (se respektive resa). Slutlikviden skall betalas senast 15 dagar före avresan, såvida ej annan tidpunkt angivits på fakturan.

Nu under dessa osäkra tider talas vi vid närmare inpå avresan och säkerställer att resan kan genomföras innan den betalas. 

Bokningsbekräftelse

När du beställt resan (online och på telefon) får du en bokningsbekräftelse hem i din e-post digitalt (har du ej e-post går den att få till din brevlåda i pappersformat). Kontrollera noga att allt stämmer med den bokning du gjort. Bokningsbekräftelsen gäller som resebevis efter fullgjord slutbetalning och skall vid anmodan kunna visas upp för reseledaren.

Reseförsäkring

Kontrollera att din hemförsäkring har ett fullgott reseskydd innan du reser. Glöm inte att ta kontakt med försäkringskassan för att få försäkringskortet som visar att du är sjukförsäkrad i Sverige. 

Bagage

Bagaget får maximalt omfatta en resväska och ett litet handbagage per person. Som resenär ansvarar du själv för transporten av ditt bagage till och från bussen och hotellrummet. Dessutom ansvarar du själv för att ditt bagage verkligen lastas in och ur  bussen vid avfärd respektive hemkomst.

Barnrabatter

På vissa resor kan speciella barnpriser och andra rabatter förekomma. Dessa presenteras i samband med respektive resas prisinformation. 

Boende

Våra hotell är noga utvalda för att du skall få bästa möjliga standard till bästa möjliga pris. I resans pris ingår inkvartering i dubbelrum med bad/dusch och wc. Enkelrummen är oftast lite mindre än dubbelrummen men kan i begränsad omfattning erhållas mot tillägg. Detta är självkostnadspriset som hotellen tar ut.

Totalpris

Observera att utflykterna ingår i de flesta av våra resor. Jämför gärna vad totalpriset blir hos andra arrangörer när man räknar in deras utflykter. Vi har dessutom bakat in de entréavgifter som vi av erfarenhet vet att de flesta vill gå in på. I faktarutan anges de entréavgifter som ingår. Vi är också måna om att ha centrala hotell så man lätt kan forma resan efter sina egna intressen. 

Våra bussar

De bekvämligheter som finns i våra långfärdsbussar gör resan behaglig på alla sätt. Alla långfärdsbussar är utrustade med bl.a. toalett, fällbara säten, säkerhetsbälte, läslampor och DVD. Kaffekokare finns på de flesta bussar samt kylskåp med kalla drycker. Alla bussar är dessutom utrustade med luftkonditionering och inte minst – en trevlig och säker chaufför!
På alla våra flerdagarsresor gör vi en platsindelning där ni får ert platsnummer vid påstigningen. Indelningen sker efter hur tidigt man bokar. Har ni särskilda önskemål på grund av till exempel åksjuka eller reser i sällskap försöker vi i största möjliga mån tillgodose det, men det bör bokas tidigt och meddelas vid bokningen. Kontrollera att eventuella önskemål finns med på din bokningsbekräftelse.

Nu under dessa sjukdomstider har vi platsindelning även på dagsturer. Vi sprider ut er i bussen så bara sällskap som önskat det sitter intill varandra. Bussarna är utrustade med handsprit vid ingångarna och rengörs regelbundet med desinfiserande medel.  

Våra chaufförer och reseledare

Våra chaufförer & guider/reseledare är noga utvalda och gör allt för att alla skall trivas. Förutom att de har goda kunskaper är de kända för sitt trevliga och hjälpsamma sätt.

Gäster med speciella behov

Önskemål om vegetarisk kost, laktosfri kost eller glutenfri mat m.m. skall meddelas vid bokningen, vi kan ej garantera din önskemål. Medtag internationell sjukdoms-/allergibeskrivning då vissa av våra svenska allergier och sjukdomar är okända i utlandet. Även eventuellt handikapp skall meddelas, så att vi kan hjälpa till vid val av resa, avråda från olämpliga resmål etc. Du ansvarar själv för att transportera ditt bagage och för att kunna följa med i övriga gruppens tempo. Meddela alltid medtagande av eventuella hjälpmedel såsom rullator, rullstol, barnvagn eller liknande. På bekräftelsen framförda önskemål kan i vissa fall ej garanteras. Glutenintoleranta rekommenderas att ta med glutenfritt bröd under resan.

Pass/visum

Glöm ej giltigt pass på utomnordiska resor. Ha passet tillgängligt i handbagaget eller bär det på dig. Icke svenska medborgare tar själva ansvar för eventuella visum som krävs för olika länder. Hör med det berörda landets konsulat eller ambassad.

Minimiantal

Vi reserverar oss för inställd resa vid färre än 25 bokade resenärer (gäller stor buss/50 pers). Meddelande om resans inställelse lämnas senast 21 dagar före avresa på flerdagarsresor och 5 dagar på endagsresor. 

Kvarglömda saker

Kontakta kontoret vardagar 09.00-16.00 efter er resa.

Resegaranti

Vi har hos Kammarkollegiet ställt den garanti reselagen fastställt. Det innebär att våra resenärer har det skydd och de rättigheter bestämmelserna kräver.

Fritextsökning
Resekalender
24/8Taize20240824från 3 750:-
26/10Taize20241026från 3 750:-
Kontakta oss
Adress:
Wärnelius Buss
Ring Lillgård 1
585 62 Linköping